De stad Istanbul heeft 15 bussen geschonken aan de Bosnische hoofdstad Sarajevo. De bussen werden vorige week door het in Istanbul gevestigde IETT geleverd aan de openbare vervoersmaatschappij van Sarajevo (GRAS). Ze werden aangekocht in samenwerking met het Turkse Agentschap voor Internationale Samenwerking en Coördinatie (TİKA).

In Sarajevo vond een overdrachtsceremonie plaats, die werd bijgewoond door de ambassadeur van Turkije in Sarajevo, Haldun Koç. Ook de vicepresident van TİKA, Birol Çetin, de Bosnische minister van Vervoer, Mujo Fiso en de directeur van GRAS, Avdo Vatric, waren van de partij.

Veel belang gehecht aan Bosnië

Koç zei dat dat Turkije op gebied van ontwikkeling en welvaart altijd veel belang heeft gehecht aan Bosnië en Herzegovina.

“Tijdens het bezoek van president Erdogan werden deze kwesties besproken. Turkije hecht groot belang aan eenheid, integriteit, stabiliteit en ontwikkeling. De 15 bussen die slechts twee dagen na het bezoek van Erdogan al circuleren in de straten van Sarajevo, zenden een sterk signaal uit,” zei Koç.

Erdogan was vorig weekend in Sarajevo waar hij een bijeenkomst van Turkse expats in Europa bijwoonde en gesprekken voerde met lokale functionarissen.

Sabah

O.A.