Israël raakt Turks tv-kantoor in Gaza

Israëlische luchtaanvallen hebben het kantoor van de Turkse staatszender TRT in Gaza geviseerd, zei een ambtenaar van TRT Arabi donderdag in een verklaring.

“Het kantoor van TRT Arabi in Gaza was het doelwit van Israël,” zei Oğuz Eser, de inputmanager van het kantoor.

Luchtaanvallen door Israëlische gevechtsvliegtuigen werden live gestreamd terwijl de tv-zender aan het uitzenden was.

Het dodental als gevolg van de aanhoudende Israëlische luchtaanvallen op de geblokkeerde Gazastrook is gestegen tot 60, waaronder 14 kinderen, zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid woensdag.

Een verklaring van het ministerie zei dat drie vrouwen onder de slachtoffers waren in Gaza, dat gecontroleerd wordt door Hamas, terwijl 305 mensen gewond raakten.

“Israëlische luchtaanval raakt kantoor van TRT in Gaza. De verslaggever spreekt de “shadadah” uit,” zegt een Twitter-gebruiker.

Binnen de islam is het verder gebruikelijk dat iemand die op sterven ligt, nog een laatste maal zijn geloof in Allah uitspreekt. Die geloofsbelijdenis wordt de shahadah genoemd.

“Helaas zijn tientallen journalisten het doelwit van Israëlische troepen terwijl ze proberen te vertellen wat er gebeurt in bezet gebied. Israël heeft het kantoor van TRT Arabi in Gaza getroffen,” aldus een gebruiker op Twitter.

“Slechts één van de vele aanvallen waarbij burgers, onder wie kinderen en leden van de pers, gewond zijn geraakt of gedood,” klinkt het op sociale media.

Het kantoor van TRT Arabi in Gaza was het doelwit van Israëlische luchtaanvallen terwijl de verslaggever live in de uitzending was.

“Israël is zonder twijfel de grootste terroristische organisatie in de wereld,” schrijft een gebruiker op sociale media.

Bron: Sabah