De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Turkse militaire operatie ‘Operatie Vredeslente’ in het noordoosten van Syrië krachtig veroordeeld.

 

“Israël veroordeelt krachtig de Turkse invasie in Koerdische regio’s in Syrië en waarschuwt voor een etnisch schoonvegen door Turkije”, zei Netanyahu. Hij voegde eraan toe dat zijn land bereid is de Koerden humanitaire hulp te bieden.

Ook de zoon van de premier deelde een post op sociale media waarin hij zijn steun uitte voor de terroristen.

Naftali Bennett, minister van Onderwijs in Israël betuigde ook zijn steun voor de terroristen in Syrië. “Op dit moment, bidden wij Israëliërs, voor de Koerdische bevolking die wordt aangevallen door Turkije”, deelde hij op Twitter.

Eufraatschild en Olijftak

Sinds de start van de operaties Eufraatschild in 2016 en Olijftak in 2018 heeft Turkije het Noordwesten van Syrië bevrijd van zowel Daesh- als YPG/PKK-terroristen. Daardoor konden ondertussen al bijna 400.000 mensen die het geweld ontvlucht waren, naar huis terugkeren.

Niet de Koerden, wel de YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK

De PKK, een groep die in Turkije, de VS en de Europese unie bekend staat als terroristische organisatie, voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne in Turkije. Daarbij kwamen al meer dan 40.000 mensen om het leven, ook vrouwen, kinderen en baby’s. De YPG is de Syrische tak van deze terreurbeweging.

Twitter