Arts-microbioloog Marc Bonten

We moeten rekening houden met mogelijk 50.000 sterfgevallen door het coronavirus, bevestigt arts-microbioloog Marc Bonten na een vraag van FD-Journalist Dohmenn in Goedemorgen Nederland.

video

Sinds gisteren zijn 19 patiënten overleden in Nederland aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het RIVM. Daarmee komt het dodental op 43. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 94 jaar. Het RIVM meldde gisteren dat de jongste overledene 59 was, maar die leeftijd bleek door een administratieve fout niet juist.

Er zijn 292 nieuwe besmettingsgevallen in Nederland. Het totaal aantal geteste besmettingsgevallen is nu 1705. Onder hen zijn 389 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Positief geteste mensen

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 634 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (197) en Zuid-Holland (175), aldus het RIVM. 314 mensen zijn opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Wat het effect is van de maatregelen die het kabinet zondag instelde voor scholen en eet- en drinkgelegenheden, moet later duidelijk worden.

Bron: WNL

A.G.