Een hotelmanager uit de Mediterrane provincie Antalya heeft kritiek op toeristen die spullen uit hotels stelen en hij verwijst naar een aantal bizarre recente incidenten.

Seyfi Öksüz, de manager van een vijfsterrenverblijf, beschrijft op zijn socialmedia-account hoe een aantal toeristen besloten willekeurige artikelen uit het hotel te stelen, waaronder toiletpapier en bestek.

Beveiligers vonden vorige week een volle zak sinaasappels, appels, kruidenthee, sap, shampoo, toiletpapier en handdoeken in de bagage van een koppel, aldus Öksüz. Een 12-delig set bestek werd aangetroffen in de tas van een andere toerist, voegde hij eraan toe.

24 uur geopend

“Wij onthouden de mensen niets. De buffetten zijn 24 uur per dag geopend in onze hotels. Mensen hoeven niets mee te nemen naar de kamers”, klaagde Öksüz over de serie diefstallen.

Verzamelen

“Gasten hoeven het hotel niet te verlaten om te eten. Ze hoeven eveneens niet in hun hotelkamers te eten. Een hongerige gast kan in ons restaurant om drie uur ‘s nachts eten of drinken, maar dit is nu een gewoonte geworden. De gasten eten wat ze kunnen in het restaurant, verzamelen datgene wat ze niet op krijgen op hun kamers en nemen dat mee als ze uitchecken”, zei hij.

Hurriyet