AC Milan "dient formele klacht in bij UEFA over scheidsrechter Cuneyt Cakir" nadat hij rode kaart en penalty gaf tegen Italianen in 2-1 nederlaag tegen Atletico Madrid

AC Milan gaat een klacht indienen bij de UEFA over het optreden van scheidsrechter Cüneyt Çakır tijdens de recente 2-1 nederlaag tegen Atletico Madrid.

Milan had een droomstart in hun eerste Champions League-wedstrijd terug in San Siro sinds 2014 toen Rafael Leao hen op voorsprong zette in de 20e minuut, maar ze werden al snel opgeschrikt toen middenvelder Franck Kessie een tweede boeking kreeg in de 29e en vervolgens uit het veld werd gestuurd.

Atletico kwam op gelijke hoogte door Antoine Griezmann en kreeg laat een penalty die Luis Suarez omzette. De woede van Milan tegenover de Turkse official Cüneyt Çakır werd hierdoor nog groter.

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport dient de club een formele klacht in tegen Cüneyt Çakır.

Een virale Twitter video van gebruiker @Futball_Karim heeft een aantal van de inconsistenties op de avond belicht, evenals een aantal regelrechte fouten die hij lijkt te hebben gemaakt.

Milan was boos over de beslissing om Franck Kessie weg te sturen, maar was nog meer verontwaardigd over de late penalty die werd toegekend aan Pierre Kalulu voor handsbal nadat de bal de arm van Atletico-middenvelder Thomas Lemar had geraakt.

Ze vonden vooral dat de wedstrijd door een VAR (Video Assistant Referee) had moeten worden beoordeeld, waardoor de beslissing ongedaan zou zijn gemaakt.

De voormalige Italiaanse scheidsrechter Gianluca Paparesta is van mening dat Cüneyt Çakır een grote fout heeft gemaakt, waardoor Milan zich mogelijk niet kan kwalificeren voor groep B, waarin ook Liverpool en Porto zitten.

Ik begreep niet waarom de Turkse scheidsrechter niet eens voor een VAR-review ging”, zei hij tegen radiostation TMW.

Wanneer een beslissende penalty wordt toegekend, moeten de scheidsrechter en de VAR ervoor zorgen dat er geen fouten in de beslissing zitten.

Je ziet de aanraking van Lemar vóór die van Kalulu, een vrijwillige beweging naar de bal.

De scheidsrechter had moeten ingrijpen en de strafschop niet moeten geven.’ Dit resultaat kan Milan zijn plaats kosten.’

In 2014 was hij scheidsrechter bij de halve finale van het WK tussen Nederland en Argentinië en een jaar later was hij verantwoordelijk voor de Champions League-finale van 2015 tussen Barcelona en Juventus in Berlijn.

Bron: MailO