Foto: (links) Yasin Aktay, adviseur van de Turkse president. - (rechts) Acteur Sean Penn

De beroemde acteur en regisseur Sean Penn, uit Hollywood, kwam woensdag aan in Istanbul. Hij komt een documentaire maken over de moord op de Saudische journalist en dissident Jamal Khashoggi.

Foto: Acteur Sean Penn bezoekt het Saudische consulaat in Istanbul.

De acteur staat bekend voor zijn sociaal en politiek activisme. Hij won al twee Oscars. Hij maakte beelden voor het Saudische consulaat in Istanbul, waar Khashoggi vermoord werd.

Naar verluidt zal de Amerikaanse acteur een ontmoeting hebben met Hatice Cengiz, Khashoggi’s verloofde, en met nog een paar andere mensen uit zijn nauwe omgeving.

Waarschijnlijk zal Penn ook een aantal politici ontmoeten in Istanbul en Ankara. Het staat nog niet vast hoe lang Penn in Turkije zal blijven voor de documentaire.

De tweevoudige Oscarwinnaar kwam naar het consulaat met ongeveer 10 helpers, waaronder een aantal lijfwachten. Hij filmde zowel aan het consulaat als aan de woning van de Saudische consul, die na de moord uit Turkije vertrokken is. Naar verluidt werkt hij nu nog een tijdje door met zijn filmploeg in dezelfde buurt.

Jamal Khashoggi werd vermist sinds hij op 2 oktober het Saudische consulaat in Istanbul binnenging. In het begin beweerden de Saudische autoriteiten dat hij het consulaat levend had verlaten. Pas weken later gaven ze toe dat hij daar vermoord werd.

Sabah

S.V.R.