In de Centraal-Turkse provincie Sivas zijn een aantal zogenaamde ‘hobbithuizen’ gebouwd, die veel toeristen lokken uit binnen- en buitenland.

Het provinciebestuur van de provincie Sivas liet een aantal ondergrondse huizen bouwen, geïnspireerd op de fantasy-boeken en de gelijknamige film In de ban van de ring.

In de fantasiewereld van In de ban van de ring zijn de hobbits kleine, mensachtige wezentjes die in Midden-Aarde leven. Ze wonen in ondergrondse huizen die ze bouwen in de flanken van heuvels en op oevers.

Sami Aydin, de gouverneur van Sivas, zei in een interview met Anadolu Agency dat de provincie al 24 van zulke huizen gebouwd heeft.

“We willen er in totaal 40 of 50 bouwen. Toeristen kunnen de huizen huren en er een paar dagen verblijven om uit te rusten […],” aldus Aydin.

Volgens Aydin blijven de huizen koel in de zomer en is het er warm in de winter. Er komen boekingen binnen uit Europa en het Verre Oosten, alsook van Turkse toeristen, zei hij nog.

“In sommige huizen wonen Turkse gezinnen, andere bieden we aan toeristen te huur aan. We krijgen aanvragen uit Europa en uit landen in het Verre Oosten, zoals Maleisië.” Hij hoopt dat er nog meer reservaties zullen komen in de toekomst.

De huizen kunnen het hele jaar door gehuurd worden. Ze zijn ideaal voor mensen die willen uitrusten en dicht bij de natuur willen staan.

De hobbithuizen beschikken over een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer om aan alle behoeften te voldoen.

Anadolu Agency

S.V.R.