Mensen in grote steden van Turkije zijn op straat gekomen om de aanvallen op 10 december te veroordelen en tegelijkertijd hun sympathieën te betuigen voor de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen. De dodental is momenteel gestegen tot 44. De aanvallen werden geclaimd door TAK, een aftakking van de PKK.

Menigten kwamen bijeen in Istanbul en andere steden op 11 december om de slachtoffers te herdenken. Gebeden werden voorgelezen voor de slachtoffers die gedood werden tijdens de aanval. President Recep Tayyip Erdoğan bezocht de site van de eerste explosie, dichtbij de Beşiktaş Vodafone Arena Stadium, op 12 december en kreeg informatie van ambtenaren over de aanval.

“We zullen er niet aan wennen”

De regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP), als de oppositiepartijen CHP, Republikeinse Volkspartij, en de MHP, Nationale Bewegingspartij, organiseerden demonstraties en betogingen en wandelden naar de scene van de aanslagen met honderden vlaggen en spandoeken die lazen “We zullen er niet aan wennen”, terwijl ze uit volle borst zongen dat ze de aanslagen zouden trotseren.

Erdoğan werd vergezeld door een groep ambtenaren, zoals Minister van Energie Berat Albayrak, minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu en minister van Gezin en Welzijn Fatma Betül Sayan Kaya. De gouverneur van Istanbul Vasip Şahin, burgemeester van Istanbul Kadir Topbas, burgemeester van Beşiktaş Murat Hazinedar, burgemeester van Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan en president van de sportclub Beşiktaş Fikret Orman waren ook aanwezig.

Hürriyet