De badplaats Hisarönü is een schilderachtige plaats in de buurt van Fethiye. Vooral in de laatste tien jaar hebben de eens slaperige boerendorpjes Hisarönü en Ovacik zich vooral in de maanden april tot november ontwikkeld tot bloeiende toeristenoorden. Vooral vanwege beschermingsmaatregelen voor de nabijgelegen baai van Ölüdeniz, zijn beide dorpen snel gegroeid om te voldoen aan de toenemende vraag naar hotels, uitgaansgelegenheden en residentiële villa’s en appartementen in de buurt van de beroemde lagune.

Hisarönü is de meest levendige badplaats in Fethiye, gelegen op een prachtige heuveltop op slechts 5 minuten met de bus van het Ölüdeniz strand. In Hisarönü waait altijd een verkoelende bries gedurende de lange hete zomers en u heeft een prachtig uitzicht op het Taurusgebergte. Hisarönü is een populaire badplaats, gewaardeerd door toeristen van over de hele wereld.

A post shared by N a z (@ninakirilova) on

Tijdens uw vakantie in Hisarönü kunt u diverse plaatsen bezoeken. Ondanks de snelle ontwikkeling heerst in Hisarönü nog steeds een Turkse sfeer met veel restaurants en bars waar u kunt genieten van traditionele gerechten en Turkse gastvrijheid. Er zijn tal van winkels met mooie en onvergetelijke souvenirs. Een vakantie in Hisarönü Turkije is vooral voor degene die wil ontspannen na een hectisch dagelijks leven, maar ook voor de feestbeest. Hisarönü is een bestemming voor jong en oud.

A post shared by CAN GONENLI (@cangonenli) on

Het resort is vrij rustig en relaxed gedurende de dag, omdat de meeste bezoekers verblijven in de buurt van hun hotel zwembaden, of een dolmus nemen naar het lokale strand. Omdat Hisarönü op een heuvel ligt heeft het zelf geen strand. De dichtstbijzijnde stranden zijn in Ölüdeniz. Vanuit de de belangrijkste centrale winkelstraat, vertrekt om de paar minuten een dolmus naar het strand. Op Maandag wordt de markt gehouden in Hisarönü, u kunt er groenten, fruit, kleding, souvenirs, kruiden en handdoeken kopen, maar ook een Turkse pannenkoek eten.

Hisarönü is ook een ideale bestemming voor een clubbing vakantie. Beroemd en het hoogtepunt de Revolution Nightclub in Hisarönü, daarnaast zijn er ook vele kleine clubs.

Accommodatie is voldoende aanwezig. De afstand van de luchthaven van Dalaman tot Hisarönü is 55 km. Als u Hisarönü nog niet eerder hebt bezoekt, wordt het tijd dat u zich klaar maakt voor een spannende tocht.

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.