Het kustgebied tussen Antalya, Side en Alanya wordt de Turkse Rivièra  genoemd. Tot de grootste steden behoren naast de bekende toeristische steden ook de steden Manavgat en Serik. Terwijl Serik meer een doorgangsstad is aan de hoofdweg naar Side en Alanya, is Manavgat zeker een bezoekje waard.

Manavgat

Vanaf de luchthaven van Antalya op ongeveer 75 kilometer, voert de reis langs sinaasappelbomen en granaatappel plantages. Op de achtergrond ziet u het Taurusgebergte, waarvan de toppen zelfs in de zomer nog bedekt zijn met een laagje sneeuw. De Turkse Rivièra wordt bepaald door vele agrarische gebieden. Manavgat is gelegen aan de gelijknamige rivier. De rivier dient als uitgangspunt voor boottochten vanuit het centrum van de stad.

In Manavgat zal u als eerste de grote moskee met vier minaretten opvallen. Als u niet tijdens gebedstijden komt en zich houdt aan de kleding voorschriften, kunt u de moskee ook bezichtigen.

De brug over de rivier de Manavgat is een ideaal vertrekpunt voor een wandeling. Vanaf hier is het niet ver naar de markt, die erg populair is bij de lokale bevolking en toeristen. Naast typisch Turks eten en gouden sieraden kunt u op de markt vooral kleding kopen.

 

A post shared by Yanina Boska (@yanina_boska) on

Een vakantie in de regio Side zonder een bezoek aan de markt is voor mij ondenkbaar. De markt wordt gehouden op maandag en donderdag, waarbij de markt op maandag de grootste is. Onder de brug langs de rivier zijn vele leuke visrestaurants, die vooral lokale gerechten serveren.

 

Hier zijn ook de aanlegsteigers voor de cruise boten naar de beroemde watervallen van Manavgat. In het hoogseizoen is het hier erg druk, vele toeristen en Turken die hun producten en tickets proberen te verkopen. De twee watervallen zijn niet erg groot, maar zeker een bezoek waard. In het laagseizoen is het veel rustiger en meer ontspannen en misschien juist daardoor sterk aan te bevelen.

 

Hoewel de Turkse Rivièra zo’n 120 kilometer lang is, kunt u het gemakkelijk zelf verkennen. Met de typische Turkse transport dolmus reist u gemakkelijk van plaats naar plaats. U kunt natuurlijk ook de comfortabelere bus nemen, u moet dan uitstappen aan de hoofdweg en vervolgens overstappen op de dolmus.

Vanuit Manavgat bereikt u ook snel Side, met zijn prachtige oude binnenstad en het amfitheater in Aspendos. Aspendos imponeert iedere toerist door zijn grootte, er worden ook regelmatig opera- of balletvoorstellingen gegeven.

Manavgat is een zeer populaire bestemming en met 12 uren zonneschijn in de zomermaanden ook erg warm. Het beschikt tevens over uitstekende kiezel stranden
Manavgat ziet ook een duidelijke groei in het aantal overwinteraars.

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.