De Turkse vakantieplaats Icmeler ligt op ongeveer 8 kilometer van Marmaris, één de voornaamste vakantieoorden van Turkije. Het vlakke strand gelegen in een baai, tegen een achtergrond van dennenbossen en bergen, is de de grote toeristische trekpleister.

Foto: Google Maps

De kronkelende promenade, die zelfs strekt tot aan Marmaris, wordt omgeven door luxe hotels, appartementen en budgethotels voor uw comfort en door mode winkels, bars, restaurant en discotheken voor uw plezier. De idyllische dagen in Icmeler helpen u ontspannen en ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.


Er is veel te doen in en rond Icmeler. Als u houdt van zon en surfen bent u in Icmeler een gelukkige toerist. Het gouden zandstrand en het glinsterende water zijn erg gewild. Voor sightseeing kunt u naar Marmaris en de meeste toeristische hotspots in en rond Marmaris zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf deze vakantieplaats.


Gebouwd door de Ioniërs, is het kasteel van Marmaris op 8 km van Icmeler, het is nu een museum dat de meest geweldige archeologische, historische, etnografische en nautische tentoonstellingen herbergt. Neem een pauze en rij rustig uit de stad en geniet van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en vang een glimp op van de overblijfselen van een oude beschaving.

Stop vervolgens in Gökova, ten noorden van Marmaris, vaak afgebeeld op een ansichtkaart. Gökova is ook een geliefde tussenstop voor luxueuse jachten.  De tocht van Içmeler naar Degirmenyani, ongeveer 19 km westwaarts, vinden velen een spannende ervaring. Verder zuidwaarts ligt het dorp Turunç, eveneens een populaire stopplaats voor luxueuse plezierjachten.

FOTO: Guller Dagi Ciftligi

Het dorp biedt comfort en een traditionele gastvrijheid. Breng een bezoek aan een olijfgaard (Guller Dagi Ciftligi) op 5 minuten ten oosten van Datça, het is een verrijkende educatieve en culinaire ervaring. Deze hier geproduceerde olijfolie is van uitstekende kwaliteit, neem gerust een fles mee naar huis. Vervolgens kunt u nog naar Selimiye om de dag af te sluiten met een prachtige zonsondergang, lokaal eten en wijn.

FOTO: Kizkumu in Orhaniye
FOTO: Kizkumu in Orhaniye

Geniet van de verrukkelijke ervaring van het lopen op het water, zoals op het strand van Kizkumu in Orhaniye, net buiten Hisarönü. Een tocht naar de waterval in de buurt van het dorp Turgut zorgt voor een spannend avontuur.

Wekelijkse markt van Icmeler

Op woensdag kunt u nog een bezoek brengen aan de wekelijkse markt van Icmeler, als u echter op zoek bent naar kleding en souvenirs moet u op maandag naar de markt van Turunç.
Als u houdt van het echte uitgaansleven, in Icmeler zijn diverse nachtclubs en bars waar u kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.