De pro PKK-partij HDP beschuldigde het Turks leger op zondag valselijk van het in brand steken van “grote stukken bossen” op hun officiële Twitter-account.

Ze deelden foto’s van een natuurbrand in de bossen van de westelijke provincie Antalya  in Turkije dat op dezelfde plaatsvond. De tweet van de HDP beweerde ook dat het Turks leger bergdorpen in Koerdische regio’s met de grond gelijkmaakte.

Een gelijkaardige tweet van de pro PKK Dicle Nieuwsagentschap (DIHA) suggereerde ook dat het Turks leger betrokken was bij het in brand steken van een bos in de zuidoostelijke district van Lice in de provincie Diyarbakir.

r

Propaganda

Mevlut Cavusoglu, minister van Buitenlandse Zaken, reageerde op de valse beschuldigingen met een tweet waarop “Vuile propaganda kent geen grenzen: de PKK en haar deelorganisaties proberen bosbrand in Kumluca voor te stellen alsof het in Lice gebeurde” te lezen was.

HDP verontschuldigde zich pas op hun account na de reactie van minister Cavusoglu en beweerde dat de tweet per vergissing was gestuurd alhoewel verschillende mensen op Twitter al voor Cavusoglu hadden gereageerd met klem dat de beelden van Antalya afkomstig waren en niet van Lice. De lasterende tweet is na de verontschuldiging nog steeds niet verwijderd van de account.

Sabah