Bij een aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel zijn dinsdagavond 28 doden gevallen en raakten zestig mensen gewond. Dat heeft de gouverneur van Istanboel verklaard.

Volgens hem zijn er drie ontploffingen op het vliegveld geweest. Er zouden drie aanslagplegers zijn. De aanslag had volgens de Turkse zender NTV plaats voor de internationale aankomst- en vertrekhal, en op het parkeerterrein. Volgens ooggetuigen zou er eerst met automatische wapens zijn geschoten, waarna er drie ontploffingen volgden.

13495183_1004194789665116_29246400936289269_n

De zelfmoordterroristen zouden een bomvest tot ontploffing hebben gebracht. Een van hen werd volgens NBC News door een agent op de grond gedrukt, maar wist zijn bomvest toch te detoneren. De luchthaven is gesloten voor vliegverkeer. Ook zijn alle wegen naar het vliegveld afgesloten. Ambulances hebben moeite de luchthaven te bereiken. Er zou een tekort aan bloed zijn.

Video van explosie Istanboel duikt op

 

Een filmpje met bewakingsbeelden zou een van de explosies op de luchthaven van Istanboel tonen. Op de video, die schijnbaar met een smartphone werd gefilmd van een scherm, is te zien hoe passagiers die door een hal wandelen worden opgeschrikt door een oogverblindende flits in de verte. Of het inderdaad gaat om beelden van de aanslagen vanavond is niet bevestigd.

1 2 3