Een “Lotus Flower and Bonsai Art Park” van 7.300 vierkante meter, zal de thuis zijn van Turkije’s grootste vijver voor het kweken van lotusbloemen met 200 verschillende types inheemse lotusbloemen, planten en bomen en een bonsai serre. Het zal geopend worden tegen het einde van de zomer voor natuurliefhebbers in de Alpagutbey buurt in de noordwestelijke provincie Bolu.

Via Google Maps

Het Lotus Flower and Bonsai Art Park project was een initiatief van het gemeentebestuur van Bolu en van de bekende natuur en toerisme ondernemer van de stad Belgin Özer.

Inheemse fauna en flora tonen

Het project is ontworpen in een poging om inheemse planten, bloemen en wilde dieren van de provincie voor te stellen aan de wereld, zei het gemeentebestuur van Bolu in een verklaring. Het zal bezoekers een fris landschap bieden door zijn bomen die vier seizoenen lang groen zijn en kleurrijke visuele vertoningen van de unieke lotusbloemen die in het centrum zullen groeien.

Turkije’s grootste lotusvijver

“Het zal Turkije’s grootste lotusvijver zijn. De rijkste lotusbloemenverzamelaar van de wereld, de zakenman Hüseyin Usta heeft 200 soorten lotusbloemen gedoneerd aan onze provincie. De vijver is speciaal ontworpen om het volledige beeld van de bloemen naar voren te brengen. Daarom zullen we 104 aparte secties creëren in de vijver met verschillende hoogtes die geschikt zijn voor de maximum groeilengte van de verschillende lotussen. Het water voor de vijver zal voorzien worden door het grondwater van het parkgebied,” zei de burgemeester van Bolu Alaattin Yilmaz.

Yilmaz zei dat het Lotus Flower and Bonsai Art Park ook liefhebbers van vissen en inheemse dieren zal aantrekken.

Hurriyet