Iannos Lagos

Iannos Lagos, een Grieks parlementslid, heeft vandaag de woede van veel Turken op de hals gehaald. De Griekse politicus verscheurde een papieren ‘Turkse vlag’ tijdens een plenaire vergadering in het Europees Parlement. Hij beschuldigde Turkije voor de immigratiegolf in Griekenland. “Dit is een Turkse vlag. Wat kan je doen met een Turkse vlag, verscheuren. Hier moet een einde aan komen”, zei de Griekse neonazistische politicus. 

video

Bekijk hieronder de Engelstalige versie

Iannos Lagos was voorheen lid van de Griekse neonazipartij Gouden Dageraad tussen 2012 en 2019, nu zetelt hij als onafhankelijke in het Europees Parlement. Hij klaagde tijdens de vergadering de humanitaire situatie aan op de Griekse eilanden. “Niemand spreekt hier over de situatie van de Griekse burgers. Iedereen spreekt hier over de migranten, en hoe zit het met de rechten van de Grieken?”, zei Iannos Lagos tijdens de plenaire vergadering in het Europees Parlement.

Reactie Turkije 

Mevlut Cavusoglu, minister van Buitenlandse Zaken, veroordeelde de provocatie van de Griekse politicus. In een statement op Twitter reageerde de Turkse minister furieus. “Deze racisten weten beter dan geen ander, hoe we hen die onze glorieuze vlag hebben aangevallen, hebben verdreven naar de zee. De racistische en verwende kinderen moeten hun plaats kennen. Europa moet een einde brengen aan racisme en de vijandigheid tegen de islam”.

Sabah