Op 1 juli gaat Griekenland zeven van de 14 landsgrenzen heropenen in het noorden van het land, in een poging om weer meer toeristen aan te trekken.

Dat heeft woordvoerder Stelios Petsas van de Griekse regering gezegd. Twee van die grensovergangen zijn met Turkije.

Op 1 juli gaat Griekenland zeven van de 14 grensovergangen in het noorden heropenen. Zo wil men weer meer buitenlandse toeristen aantrekken, nu het coronavirus op zijn retour is.

Foto: op deze foto zie je de grensovergang van Pazarkule (Kastanies aan de Griekse kant).

“Op woensdag 1 juli zetten we de laatste stap in het normalisatieproces.” Dat heeft woordvoerder Stelios Petsas van de Griekse regering op 29 juni gezegd op een persconferentie.

Bij de grensovergangen die weer open gaan, zijn die van Kastanies (Pazarkule aan de Turkse kant) en Kipi (İpsala aan de Turkse kant).

Nog vanaf 1 juli zijn er weer internationale vluchten mogelijk op alle Griekse luchthavens, zei Petsas nog.

En ten slotte zullen ook jachten en andere boten uit het buitenland weer mogen aanleggen in de Griekse havens.

Coronacrisis

Griekenland heeft zijn belangrijkste eilandbestemmingen weer heropend voor vakantievluchten na de coronacrisis. Het land hoopt daarmee een ​​deel van het toeristische seizoen te redden, dat van vitaal belang is voor zijn economie. Ook de grenzen van Spanje en Portugal zijn weer open.

Niet alleen in Nederland zijn de coronamaatregelen per vandaag versoepeld. In Griekenland worden meer dan honderd vluchten op veertien regionale luchthavens verwacht, waaronder de populaire eilanden Corfu, Santorini, Mykonos, Rhodos en Kreta.

Alle luchthavens in het land ontvangen nu weer internationale vluchten en de havens van Patras en Igoumenista zullen weer veerboten uit Italië toelaten.

Reizigers moeten voor binnenkomst wel een vragenlijst met persoonlijke gegevens invullen, zoals hun land van herkomst, de landen die ze de afgelopen vijftien dagen hebben bezocht en het adres waar ze zullen verblijven.

Griekenland, met een relatief laag aantal dodelijke slachtoffers door het coronavirus van onder de 200, heeft een promotiecampagne gelanceerd om het toerisme nieuw leven in te blazen. De toeristische sector is goed voor een kwart van het bruto binnenlands product in Griekenland.

Bron: Metro, Duvar

S.V.R.