Het gebruik van het begrip persvrijheid wordt in de Belgische media op een selectieve wijze toegepast. Wanneer iemand in België onze premier Michel nog maar een asshole noemt wordt hij meteen opgepakt en ondervraagd door de politie. De woordvoerder van de premier zegt dat men dit soort uitspraken nauwkeurig opvolgt en niet zal toelaten.

http://newsmonkey.be/
http://newsmonkey.be/

In het kader van onze Westerse zo hoog geprezen vrije meningsuiting zou dit wel moeten kunnen en zou de politie in het aangegeven geval niet mogen optreden.

 

Vanmiddag stelt de VTM in het middagjournaal na de klacht van Erdogan tegen de Duitse komiek Jan Böhmerman (die Erdogan dus onder meer omschrijft als een geitenneuker en een pedofiel) dat Merkel nu moet kiezen tussen het principe van de persvrijheid en haar relatie met de Turkse president in de context van het EU/Turkije akkoord. (Voor alle duidelijkheid, het beledigen van een buitenlands staatshoofd is strafbaar in Duitsland).

Hoe zou ons land reageren als men Premier Michel een pedofiel of een geitenneuker zou noemen op de TRT? (De Turkse nationale omroep)

Wanneer het beledigen van een buitenlands staatshoofd op een Vlaamse zender geduid wordt als ‘moet kunnen vanwege de persvrijheid’, dan kunnen we dat alleen maar vast stellen. Dat die alom geprezen westerse waarde van persvrijheid er eentje is met vele gezichten, maten en gewichten.

De Redactie,