De Badavut-regio van de noordwestelijke toeristische stad Ayvalık, werd eerder deze week geregistreerd als “beschermd gevoelig gebied”. Het gebied dat ook wel eens “het geheime paradijs” wordt genoemd, verwierf deze status door middel van een nieuw presidentieel decreet dat werd ondertekend door de Turkse president.

Het decreet stipuleert dat de Algemene Directie voor de Bescherming van Natuurlijke Rijkdommen, wordt belast met de “vaststelling, registratie en verklaring van de grenzen van natuurlijke rijkdommen, beschermde natuurgebieden en speciale milieubeschermingszones”.

De beroemde Badavut-regio die geliefd is onder vele binnen- en buitenlandse toeristen, staat bekend om zijn vogelobservatoria. In de herfst kan je er meer dan 250 verschillende vogelsoorten spotten.

De president vaardigde op 15 maart nog twee andere decreten uit. Het Salda-meer in de zuidwestelijke provincie Burdur en de Golf van Ildır in de Egeïsche provincie İzmir, werden hierdoor geregistreerd als “speciale milieubeschermingsgebieden”.

Het Salda-meer

De Golf van Ildır

Hurriyet

O.A.