Actrice Hande Dogandemir

Noah Land (Nuh Tepesi), een film geregisseerd en geschreven door de Turkse filmmaker Cenk Ertürk, heeft de awards voor beste enscenering en beste acteurs gewonnen op het filmfestival van Tribeca. Dat heeft het Turks consulaat donderdag schriftelijk meegedeeld.

Foto: acteurs Ali Atay (links) en Haluk Bilginer (rechts)

Ali Atay won de prijs voor beste acteur op het festival.

“Noah Land heeft enorm veel succes gekend op het filmfestival van Tribeca. We feliciteren de filmmakers en willen hen van ganser harte bedanken omdat ze ons land zo schitterend vertegenwoordigd hebben,” aldus het consulaat.

De film vertelt het verhaal van een zoon die de wens van zijn terminaal zieke vader in vervulling wil laten gaan: namelijk begraven worden onder een boom die hij bijna een halve eeuw geleden zelf heeft geplant. De dorpsbewoners werken dit plan tegen. Zij beweren dat de boom geplant werd door Noah, na de Grote Zondvloed.

In zijn lofrede op de vooraanstaande Turkse acteur Haluk Bilginer zei Frederic Boyer, artistiek directeur van het festival, het volgende over de film: “Noah Land gaat op zoek naar de antwoorden op ethische vragen over de prijs van de overwinning. Daarbij wordt de menselijke tendens tegen het licht gehouden om extreem te reageren.”

https://www.youtube.com/watch?v=5fAZ6liRp6E

 

Sabah

S.V.R.