De eerste trailer van Guy Ritchie’s film “Operation Fortune”, waarvan sommige scènes zijn opgenomen in de zuidelijke Turkse provincie Antalya, is vrijgegeven.

In de film speelt Jason Statham de hoofdrol.

Voorheen bekend als “Five Eyes”, werd de naam van de internationale spionagethriller film in de afgelopen maanden veranderd in “Operation Fortune”.

De opnames, die in januari begonnen in het EXPO-gebied van de stad, werden gebouwd voor 1,8 miljard Turkse lira.

Het 121 hectare grote beursterrein in het Aksu-district, dat onderwerp van discussie was geweest over het gebruik ervan na de EXPO 2016, werd veranderd in een filmstudio, nadat het productieteam een officiële correspondentie was begonnen met ambtenaren over vergunningen.

De scènes werden ook voortgezet in het historische district Kaleiçi en op het Cumhuriyet-plein.

Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy bezocht ook de set van de film en had een ontmoeting met Ritchie en de wereldberoemde acteur Statham. Daarna keek hij van achter de camera toe bij de opnamen van een scène.

De productiemaatschappij van de film, die de handelaars tussen 2.000 en 5.000 lira betaalde voor de opnames in Kaleiçi, hielp de handelaars hun zaken nieuw leven in te blazen na een moeilijk jaar als gevolg van de pandemie.

De actiescènes in het centrum van de stad zorgden ook voor opwinding bij de mensen die in de regio wonen.

Statham, die voor de opnames ongeveer twee maanden verbleef in een kogelvrije villa van het 5-sterren Regnum Carya Hotel in het toeristische centrum van Belek in Serik, verliet Antalya op 11 maart na het beëindigen van zijn scènes.

Tijdens het filmen en ook na het verlaten van de stad, Statham postte van zijn tijd daar op zijn sociale media-accounts die de aandacht van zijn fans trok. Ritchie, aan de andere kant, kwam voor de tweede keer naar Turkije in oktober en verbleef in Antalya voor een korte tijd met zijn familie.

De eerste trailer van de film is vrijgegeven op zijn officiële Instagram-account.

Enkele van de scènes die in Antalya zijn opgenomen, zijn ook in de trailer opgenomen. De film, waarvan de cast naast Statham ook sterren als Hugh Grant, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes en Bugzy Malone omvat, zal worden uitgebracht op 21 jan. 2022.

De film richt zich op het verhaal van MI6-agent Orson Fortune, die de opdracht krijgt om de commercialisering van een dodelijk wapen te voorkomen dat een groot gevaar vormt voor de wereld.

De film markeert de nieuwste samenwerking tussen Ritchie en Statham, die eerder samenwerkten aan “Lock, Stock and Two Smoking Barrels,” “Snatch” en “Revolver”, evenals de aankomende actiethriller “Wrath of Man.”

Bron: Turkse media