Foto: https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/bram-vermeulen-ozcan-akyol-en-ibrahim-atmaca-over-de-turkse-verkiezingen-en-de-winst-van

Om te beginnen wil ik iedereen bedanken voor de positieve reacties die ik de afgelopen twee dagen heb mogen ontvangen. Ik heb slechts mijn best gedaan om een onderbelicht kant van het verhaal toe te lichten.

Foto: Links: (Bram Vermeulen, oud correspondent voor Turkije) Rechts: (Ibrahim Atmaca).

Tijdens de uitzending bij Jinek heb ik mijn eerste punt met armoede gemaakt. Met armoe bedoelde ik niet enkel het financiële aspect maar ongetwijfeld ook het spirituele als ethische. Armoe is in alle gevallen en vormen overal ter wereld een ramp. Kijk eens naar het het mooi en goed geregelde westen. Rijk maar arm tegelijk. Ondanks haar sterk gebouwde beschaving is de discours aan het verruwen. Met name moslims worden getroffen en hen beweegruimte word vernauwd.

“Moskeeën worden gesloten

Moskeeën worden gesloten, moslims gedehumaniseerd en als achtergesteld gevonden. Zo achtergesteld bevonden, dat zelfs in De Balie (De Balie is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur) gesproken wordt over eventuele juridische mogelijkheden om ze te deporteren en andere mensenrechtenschendingenmogelijkheden. Dit allemaal door zogenaamde intellectuelen.

Voor degene die mij uitmaken voor landverrader vraag ik het volgende? Welke land bedoel je nu precies? Nederland, Turkije en omdat ik Koerdisch ben misschien Irak, Iran en of Syrië. Laat ik niet beginnen over de reacties van sommige Koerden die ik de afgelopen dagen over mij heen heb gehad.

 

Koerden die om de haverklap door de media uit de koelkast worden getrokken over kwesties en meestal bij progressie uit Turkije heeft laatst niet gewerkt. Zijn Koerden onderdrukt en worden zij nog steeds in sommige plaatsen onderdrukt, Jazeker. Veelal ook door Koerden zelf. In het verleden weliswaar door Turken, Arabieren en of Perzen. Echter worden aan de Oeigoeren in China, Arabieren in Palestina, Rohinya in Myanmar en vele andere onderdrukten niet zo vaak gedacht. Tuurlijk niet! Dat is niet namelijk niet waar het om gaat he Ozcan?

Opvallend houdt iedereen toch opeens van Koerden, tot ze horen dat wij moslim zijn en in harmonie willen leven.

Turkije is een moderne zorgstaat aan het ontwikkelen en de bouwer hiervan is Recep Tayyip Erdogan. Deal with it, if you can! Democratisch lukte het niet, het leger en alle andere (gewapende)apparaten van de schaduwstaat werden ingezet. Zelfs het beschieten van het hotel waarin Erdogan zich bevond hielp niet. Alsof dat niet genoeg was! F-16’s die ingezet werden mochten zelfs niet baten. Deze reality serie was de afgelopen jaren te bekijken op verschillende kanalen ter wereld. Of was het nou echt? Men die de moslimgemeenschap verweet van meegaan van complottheorieën begon dit soort vraagtekens achter de militaire coup te plaatsen.

Foto: Selahattin Demirtaş

HDP als Koerdische partij met Selahattin Demirtaş als leider der Koerden. Moet je er om lachen of huilen. Huilen zeker niet dan maar lachen. Daar waar de HDP een dal in Koerdische streken meemaakte (lachen), liften ze op in het westen (weer lachen) zien we terug in de verkiezingsuitslagen. Strategische stemmen van de incapabele CHP die hen met hakken over de sloot het parlement inloodsten.

http://www.hurriyet.com.tr/secim/24-haziran-2018-secimleri/saadet-secim-sonuclari

Geen vrijheid voor marxistische PKK

De Turken, Koerden, Arabieren, Armenen en diverse anderen hebben gekozen. Genoeg vrijheden in Turkije. Geen vrijheid voor marxistische PKK en haar bondgenoten. Koerden zijn soennieten, kleinkinderen van de Ayyubi’s. De Turken zijn de kleinkinderen van Muhammed el Fatih, de bekende Ottomaanse sultan Süleyman de Grote (1494-1566) en Abdulhamid Han (1876 – 1909).

Deze volkeren hebben altijd onder de vlaggen van één natie in eenheid en compassie kunnen leven. Met de Christenen en Joden. Wij zijn het multiculturele als multireligieuze gewend dit vanuit ons religie en geschiedenis daarom kijk ik niet op van de verbazing en onbegrip van racisten en onwetende. Wij weten beter.

Ibrahim Atmaca el Kurdi

Hier kan je de volledige uitzending bekijken.