De Franse president verzekerde dat Parijs en Ankara zich zullen blijven inspannen om de uitvoer van graan uit Oekraïne te verzekeren

“Frankrijk en Turkije zetten zich meer dan ooit in voor de eenheid en kracht van de NAVO”, zei de Franse president Emmanuel Macron.

In een Twitter-post op woensdag zei Macron dat Parijs en Ankara zich zouden blijven inspannen om de export van Oekraïens graan via de Zwarte Zee te verzekeren.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn Franse ambtgenoot ontmoet in de marge van de NAVO-top in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Turkije heeft actief samengewerkt met Kiev en Moskou om de uitvoer van miljoenen tonnen graan uit Oekraïne te verzekeren en een wereldwijd voedseltekort te voorkomen.

Tonnen Oekraïens graan worden geblokkeerd als gevolg van de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne, wat leidt tot wereldwijde tekorten en stijgende prijzen.

Rusland, dat ervan wordt beschuldigd de voedselkwestie als oorlogswapen te gebruiken, heeft aangegeven dat de westerse sancties nog steeds de oorzaak zijn van de voedseltekorten.

Bron: Anadolu Ajansi