De Franse grootbank BNP Paribas is niet van plan om weg te trekken uit Turkije, zo zei hun topman op 14 september. Turkije is een geweldig land met een geweldige economie,” zei Jean Lemierre in een interview met CNBC op de jaarlijkse top in Singapore.

Toen hem werd gevraagd of de bank overwoog om weg te trekken uit Turkije, antwoordde Lemierre: “We moeten al die geruchten de kop indrukken. Turkije is geweldig. Ze hebben het niet gemakkelijk, maar ik hoop en ik ben er zeker van dat ze weten hoe ze het moeten aanpakken.”

Lemierre zei ook dat de Turkse Centrale Bank er goed aan gedaan heeft om de rentevoet te doen stijgen. Hij noemde het een “juiste aanpak” en een “krachtdadige, doordachte en extreem belangrijke beslissing.”

“Turkije moest reageren en dat hebben ze ook gedaan. Ik denk dat ze de juiste maatregelen hebben genomen in een tijd dat de munt zwakker en zwakker wordt,” voegde hij eraan toe.

Op 13 september heeft de Turkse Centrale Bank de reporente verhoogd met 625 basispunten, van 17,75 procent tot 25 procent.

Hürriyet

S.V.R.