Foto: Fatma Mavi (31)

Op 2 november werd in Bahçelievler, een district in Istanbul, het levenloze lichaam gevonden van de 31-jarige Fatma Mavi in een getroffen appartement waar eerder een brand was uitgebroken.

Zondag om 6 uur ’s ochtends werd een wijk in Istanbul opgeschrikt door een luide knal die afkomstig was van de tweede verdieping van het appartement van de overleden mediawerker Fatma Mavi.

Eerst werd haar dood in verband gebracht met de brand, maar na een bekentenis van haar voormalige partner blijkt dat Fatma Mavi (31) gestorven is door wurging. “Ik werd hysterisch en begon haar te wurgen”, zegt moordenaar en partner van Fatma.

Uit onderzoek blijkt dat Fatma (31) gewurgd werd door haar partner Ergin A., nadien werd het appartement in brand gestoken met benzine. Wellicht om de bewijzen te vernietigen.

Fatma Mavi (31) was afgelopen weekend iets gaan drinken met haar partner in Taksim, een drukke winkelstraat in Istanbul. Vervolgens ging ze naar huis, waar een hevige ruzie uitbrak tussen de twee.

Fatma Mavi (31) en moordenaar Ergin A.

Tijdens het politieverhoor gaf Ergin A. aan dat ze verwikkeld zijn geraakt in een ruzie vanwege ‘een andere vrouw’. Hij gaf ook toe dat hij Fatma Mavi had gewurgd. Ali İlkay S., een vriend van de moordenaar, kreeg geld aangeboden om benzine te gaan kopen. Hij vertrok naar het benzinestation om benzine aan te schaffen.

“Ali is niet naar boven gekomen. Ik heb benzine over haar lichaam en het appartement gegoten. Vervolgens heb ik haar en het appartement in brand gestoken”, aldus Ergin.

“Ik heb haar eerst gewurgd met mijn handen, nadien heb ik benzine over haar gegoten en aangestoken,” aldus Ergin, partner van Fatma, tijdens het politieverhoor.

Moordenaar Ergin werd na het verhoor aangehouden. Ali İlkay S., de vriend van de moordenaar werd nog niet gearresteerd.

Bron: Sabah