Twee raketten werden afgevuurd vanuit Afrin in Syrië door de YPG. Ze raakten de Turkse grensdorp Kilis eerder deze week op woensdag, waarbij er minstens 2 doden vielen en 11 gewonden. Dit zei de lokale gouverneur.

Tijdens het gebed

“De raketten vanuit Syrië raakten de 17de-eeuwse Çalıkmoskee tijdens het gebed. Sommige slachtoffers hebben levensbedreigende wonden,” aldus Mehmet Tekinarslan, de gouverneur van de provincie. Hij zei tevens dat er een tweede raket insloeg op 100 meter afstand van de eerste raket.

De moskee die door de terroristen werd geraakt, ligt op ongeveer 6 kilometer van de Syrische grens. Turkse media tonen hoe veiligheidspersoneel het gebied ontruimen van burgers na de aanvallen en hoe er noodteams ter plekke aankomen.

Reeds 20 raketten op Turkse grensdorpen

Sinds de Turkse operatie tegen de YPG (Volksbeschermingseenheden), de Syrische vleugel van de PKK, zijn er al 20 raketten die Kilis en het grensdorp Reyhanlı in de aangrenzende provincie Hatay geraakt hebben.

Zondag was er een Syrische burger gedood en meer dan 50 andere burgers geraakten gewond in Reyhanlı, op de tweede dag van de antiterreurcampagne Operatie Olijftak. Het Turkse leger vernietigde twee doelwitten van de YPG, vanwaar de twee raketten kwamen, meldden militaire bronnen.

Hypocriete YPG

De YPG beweerde zonder bewijs constant dat Turkse jets en bommen de civiele plekken in Afrin beschadigden, terwijl ze zelf zonder knipperen civiele plekken in Turkije onder vuur hebben genomen.

De Turkse Strijdkrachten en het Vrije Syrische Leger hebben op zaterdag de Operatie Olijftak gestart. Ze doelen hiermee op de PYD (Democratische Uniepartij) en YPG, beiden zusterbewegingen in het Noord-Syrische Afrin.

Sabah