De oude stad Efeze in Izmir, West-Turkije. (iStock Foto)

De Europese Unie heeft onlangs het nieuwe handelsmerk voor de toeristische campagne van Turkije, “TurkAegean”, goedgekeurd.

Deze campagne werd opgestart om de kusten van het land aan de Egeïsche Zee vol historische en culturele plaatsen te promoten.

Turkije heeft in december vorig jaar bij het EU bureau voor intellectuele eigendom een verzoek ingediend om de term “TurkAegean” als handelsmerk te mogen voeren en de goedkeuring werd onlangs openbaar gemaakt.

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy, gaf tegenover de Financial Times commentaar op de campagne en zei: “De Turkse Egeïsche Zee is een van de mooiste regio’s die Turkije te bieden heeft.

“Het heeft kusten omhuld met helder blauw water, talrijke historische plaatsen die teruggaan tot de tweede eeuw voor Christus en idyllische stranden om te genieten van de stralende zon,” zei hij.

Turkije heeft een kustlijn van meer dan 2800 kilometer aan de Egeïsche Zee en heeft zijn bezoekers in de regio veel te bieden, waaronder het oude Troje en de havenstad Efeze.

De hoogste EU-ambtenaar van Griekenland, vice-voorzitter van de Europese Commissie Margaritis Schinas, eiste eerder al dat het besluit van het blok zou worden herzien.

In een brief aan zijn ambtgenoot, Thierry Breton, zei Schinas dat het EU-orgaan het verzoek van Ankara om de term in de toeristische campagne te mogen gebruiken, niet naar behoren bekend heeft gemaakt.

Bron: Sabah