‘Haki Sedat’, de codenaam van Hakki Goren, was waarschijnlijk van plan om naar Frankrijk te vluchten

Een PKK-terrorist die illegaal de grens was overgestoken naar Bulgarije werd terug overgeleverd aan Turkije, aan de grenspost van Kapikule in de West-Turkse provincie Edirne. 

Men vermoedt dat de man, die werd geïdentificeerd als Hakki Goren, van plan was om door te reizen naar Frankrijk. Maar zo ver is het niet gekomen, want hij werd onderschept in de stad Plovdiv in Bulgarije, aldus de bronnen, die anoniem willen blijven, omdat zij beperkingen opgelegd kregen inzake communicatie met de media.

Vervolgens werd hij door een Turkse antiterreurbrigade aangehouden en terug in hechtenis geplaatst.

Volgens onze bronnen heeft de terrorist tussen 2002 en 2010 deelgenomen aan bijeenkomsten en demonstraties van de PKK/KCK. Later, in 2014, ging hij naar Syrië en werkte er mee aan de activiteiten van de PKK/KCK/PYD en YPG.

Griekenland

Dezelfde terrorist ging in 2017 illegaal naar Griekenland. Daar regelde hij transfers van PKK-leden die gewond raakten in conflictgebieden naar Europa.

De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU. Ze voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne tegen Turkije, waarbij al bijna 40.000 mensen omkwamen.

AA

S.V.R.