Het Turkse leger zal binnenkort een operatie starten om het Noord-Syrische Afrin en Manbij te bevrijden van terroristen. Dit zei President Recep Tayyip Erdoğan op maandag.

Doorgaan tot er geen terroristen meer overblijven

“Het Turkse leger zal de problemen in Afrin en Manbij oplossen, de voorbereidingen zijn getroffen. De operatie kan op elk moment beginnen,” waarschuwde Erdoğan. Hij voegde hieraan toe dat de militaire operatie zal doorgaan tot er geen enkele terrorist meer over is aan de Turkse grenzen.

Terroristisch leger mee opgericht door de VS

De President zei dat er ook nog andere operaties zullen volgen in andere regio´s. Hij bekritiseerde de VS voor hun plannen om een leger van 30,000 op te richten dat gebaseerd is op de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De SDF wordt bestuurd door de zusterorganisatie van de PKK in Syrie, de Democratische Uniepartij (PYD) en diens gewapende Volksbeschermingseenheden (YPG)

“Nu heeft Amerika toegegeven dat ze een terroristisch leger langs onze grenzen opricht. Het is onze plicht dit terroristische leger te verstikken voor het geboren wordt,” zei Erdoğan. “Vertrouw Turkije als we jullie strategische bondgenoten zijn. Als er soldaten in Raqqa of Manbij nodig zijn, kunnen we een of twee brigades sturen. Doe mee met Turkije. Wat jullie doen is verkeerd; jullie zullen jezelf onteren voor de ogen van jullie strategische partner.”

Ze zullen de Amerikanen verraden

De President waarschuwde de VS dat het terroristische leger hun uiteindelijke zal verraden.

“Deze 30,000 terroristen (gewapend door de VS) zullen de eersten zijn die hun wapens op Amerikaanse soldaten richten als ze in de problemen zitten. Het is de verantwoordelijkheid van de VS om te beslissen of ze een toekomst willen met deze moordenaars, maar we zullen dit niet toelaten noch andere zaken die onze nationale veiligheid in gevaar brengen,” zei Erdoğan.

Sabah