President Recep Tayyip Erdoğan spreekt tijdens een programma in Istanbul, 1 juli 2022. (AA-foto)

President Recep Tayyip Erdoğan wenste vrijdag voorspoed en vreugde aan de Turkse natie, de islamitische wereld en de hele mensheid.

President Erdoğan vermeldde in zijn boodschap de lopende mondiale problemen en de reactie van Turkije op de overvloed aan uitdagingen.

“De hele wereld, vooral de ontwikkelde landen, worstelen met hun eigen politieke, economische, veiligheids- en sociale crises. Wij daarentegen proberen de kansen te grijpen die we hebben door ons te richten op onze doelen, ondanks alle moeilijkheden die we ondervinden”, zei hij.

In zijn boodschap ging hij ook in op de economische uitdagingen waar Turkije voor staat en hoe de regering eraan werkt om die te overwinnen.

“Generaties lang hebben we zware prijzen betaald voor de percelen waaraan we zijn blootgesteld om ons land op het niveau van democratie en ontwikkeling te houden dat het verdient,” zei hij.

“Natuurlijk zijn we ons bewust van de gevolgen van de verslechtering van de wereldeconomie voor ons land, evenals van de moeilijkheden die de schommeling van de wisselkoers en de hoge kosten van levensonderhoud veroorzaken in het dagelijks leven van ons volk.”

“Naarmate we deze te boven komen met de maatregelen die we hebben genomen en de programma’s die we hebben uitgevoerd, zal het belang van de kansen die we hebben en onze vooruitgang beter worden begrepen”, voegde hij eraan toe.

Hij riep de natie op tot meer steun en een beetje meer geduld om de programma’s vrucht te laten dragen.

“Ik feliciteer u met het Offerfeest en wens u het allerbeste,” zei Erdoğan.

Bron: Sabah