Onlangs dook een video op waarin te zien is hoe president Recep Tayyip Erdoğan zich voorbereidt op een videoconferentie met studenten.

In de video zegt de president tegen een assistent, genaamd Murat, dat hij niet tevreden is met de manier waarop zijn jas over zijn lichaam valt.

Murat komt, en opent de jas van de president een beetje, maar daar is Erdoğan ook niet gelukkig mee.

“Is dit hoe ik mezelf moet presenteren, met mijn buik in het zicht?”, zegt hij. Omdat hij niet tevreden is met Murat, roept hij een andere assistent. “Hasan, begrijp jij wat ik wil zeggen?” Daarna stopte de video.

De videoconferentie voor de studenten had plaats op 26 juni en was ter gelegenheid van het ingangsexamen voor de universiteit dat gehouden werd op 27 en 28 juni.

Duizenden studenten luisterden naar zijn uiteenzetting, waarna ze op het chatkanaal aangaven niet voor zijn AKP te stemmen bij de volgende verkiezingen.

“Oy moy yok (geen stemmen voor u)” De studenten waren het niet eens met de beslissing van de overheid om het ingangsexamen niet in juli, maar eind juni te plannen.

Ze beschuldigen de overheid ervan dat die het leven van de studenten in gevaar bracht. Volgens hem is de coronacrisis namelijk nog lang niet voorbij.

Toen het team van de president het chatkanaal afsloot, schakelden de studenten over naar twitter met de hashtag #OyMoyYok.

K.L.

(Bron: Hurriyet)