De gemeente Tilburg, een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gaat een dwangsom van 10.000 euro innen bij de uitbater van “Rhythm 33.

De eigenaar, die anoniem wil blijven is daarvan inmiddels op de hoogte gesteld. Hij kan hier nog bezwaar tegen indienen. De dwangsom hangt de uitbater boven het hoofd. Dit naar aanleiding van eerdere incidenten.

Twee weken geleden werd in de loungebar een illegaal feest beëindigd. In de zaak waren 25 mensen aanwezig, terwijl de kroeg officieel dicht moest zijn vanwege de coronamaatregelen.

De politie kreeg een tip van een snitch. Het illegaal feest werd stilgelegd en de gasten verlieten de zaak. Een woordvoerder van de gemeente Tilburg maakte bekend dat er consequenties gaan volgen.

Illegaal feestje bij Tilburgs café: politie grijpt in

De eigenaar van het café kwam afgelopen weekend terug uit Turkije. Bij terugkomst kreeg hij de brief van de gemeente onder ogen.

“Ik was eind november tijdens het feest niet in het land. Ik kan dat bewijzen. In Turkije heb ik gehoord wat er is gebeurd. Voor een feest heb ik nooit toestemming gegeven. Ik zal mijn kant van het verhaal vertellen.

Het was niet de eerste keer dat de loungebar in overtreding was. Bij het café werden in de zomer bij een feest nog waarschuwingsschoten gelost door de politie. Bij dat feest werd toen een vuurwapen gezien en er werden covid-regels overtreden. Ook werd er lachgas gebruikt.

Augustus dit jaar ging het ook al mis bij Rhytm 33. Agenten losten toen waarschuwingsschoten op de binnenplaats van het café.

Binnen was een dreigende sfeer ontstaan. Aanwezigen maakten massaal gebruik van lachgas.

Bron: NM