Volgens een recente studie die werd uitgevoerd bij 3000 studenten uit de 26 Turkse universiteiten, zou de helft van de studenten het internet gebruiken als ze zich eenzaam voelen. Een groep onderzoekers van de Selçuk-universiteit, onder leiding van professor Birol Gülnar, wilde weten waarom mensen zich terugtrekken in het virtuele leven.

Afbeelding: Een recente studie onthulde dat Turkse studenten vooral naar het internet grijpen voor ontspanning als ze zich eenzaam voelen

Er werd gekeken waarom studenten internet gebruiken, voor ontspanning, communicatie of om informatie op te zoeken bijvoorbeeld.

Een Turkse student gebruikt het internet gemiddeld 224 minuten voor communicatie, 180 minuten voor ontspanning en slechts 60 minuten om informatie op te zoeken.

Uit het onderzoek bleek ook dat 44% van de onderzochte personen het internet gebruikt om video’s te bekijken, online games te spelen en in te loggen op sociale media.

“Studenten lijken het internet meer voor ontspanning te gebruiken als ze zich eenzaam of depressief voelen. Het is moeilijk om te zeggen dat het internet hen depressief maakt, maar wel is het een hulpmiddel om hun depressieve gevoelens en hun eenzaamheid te compenseren. Het valt wel op dat hun depressieve klachten toenemen naarmate ze het internet meer voor ontspanning gebruiken. Dit is eigenlijk vrij triestig”, aldus professor Gülnar.

Bron: Sabah