Sinterklaasviering in het Nederlandse consulaat in Istanboel; Hürriyet

Ieder jaar bezoeken expats en toeristen het district Demre, in de provincie Antalya om een misviering te houden in herdenking van Sint Nicolaas van Myra.

De misviering wordt jaarlijks op 6 december gehouden. Naast de misviering krijgen toeristen ook de kans om te wandelen op de Sinterklaas wandelroute. De wandelroute bestaat uit 8 verschillende wandelsporen en bedraagt een totale lengte van 100 km. Bezoekers krijgen een boekje met een map en informatie over de wandelroute. Langs de paden kan men ook informatieborden vinden.

645x344-as-new-year-approaches-the-santa-claus-roa-mitchell
Geboorteplaats van Sinterklaas: de antieke stad Myra. Turkeyportal.com

Het startpunt van de wandeltochten bevindt zich aan de stenen huizen van Beymelek, waar de Gün Ağa archeologische site, de Ala kerk en de oude stad gesitueerd is. Hierna kan men kiezen tussen 8 verschillende wandelpaden. De kortste route is een wandeltocht van 4.5 kilometer langs de ruïnes van de antieke stad Myra. Voor avontuurlijke toeristen is er een wandelpad van 14 km dat de toeristen langs het dorp Bedemli leidt. Bezoekers wandelen langs het monument van Keizer Tiberius Claudius en het antieke gebied van de  Kaklık heuvel; de wandeltocht eindigt aan de visvijver van Beymelek.

download-lanczos3-lanczos3

Het Sinterklaas wandelproject

Volgens de burgemeester van Beymelek, Osman Güngör, werden de laatste jaren belangrijke bijdragen geleverd aan het Sinterklaas wandelproject. Het antieke kasteel van Demre werd gerestaureerd en informatieborden werden langs de route aangebracht. De burgemeester voegde hieraan toe dat de wandelroute ieder jaar door toeristen uit Japan, de Verenigde Staten en verschillende Europese landen wordt bezocht. Güngör benadrukte dat toeristen tijdens de wandeltocht langs meer dan 16 archeologische sites en ruïnes kunnen wandelen. Naast de ruïnes kunnen toeristen ook genieten van de prachtige natuur en de duizelingwekkende uitzichten. De burgemeester pleitte ook voor meer ondersteuning van het project, omdat de wandeltocht het potentieel heeft om een belangrijke bijdrage te betekenen voor het regionale toerisme.

Sabah