Istanbul the capital of Turkey, eastern tourist city.

Turkije zal u altijd voorzien met een goede mix van geschiedenis en natuur. Een ideale balans tussen de historische bazaars en vakantieplaatsen. Onze redactie heeft voor de lezers de top 10 redenen uitgekozen om Turkije te gaan bezichtigen.

1. Istanbul

Zich situerend tussen het Westen en het Oosten ligt de handelshoofdstad van Turkije te wachten tot u haar komt ontdekken. In elke straat en in elke wijk zal u wel iets nieuws kunnen beleven. Er zijn honderden natuurlijke en historische schoonheden zoals de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en vele andere schoonheden die Istanbul de populairste stad van Turkije maakt. Als u daar de ambiance ervaart, weet u waarom.

k2

2. Cappadocia

Met sprookjesachtige schoorstenen en geheime valleien is Cappadocia in centraal Anatolië de getuige van de grote Anatolische geschiedenis. Cappadocia kan beschreven worden als een paradijselijke plaats met een vulkanisch landschap omgeven door groene plaatsen, grotten en canyons die wachten om ontdekt te worden.

3_d

3. De Turkse gastvrijheid

Turkije is de plaats waar mensen uit het Westen en het Oosten elkaar ontmoeten. Met hun vriendelijke gezichten en hun gastvrijheid zullen de mensen van Turkije uw hart veroveren. Het zal u regelmatig overkomen uitgenodigd te worden voor een kopje thee of Turkse koffie terwijl u gewoon voorbij passeert.

k3

4. Smaakvolle lokale gerechten

Als schakel tussen het Midden-Oosten en Europa, zal u een grote keuze ontdekken aan gerechten in Turkije. Dit komt doordat ze de vertegenwoordiger is van de samensmelting van twee culturen. Van overheerlijke voorhapjes van het Westen van Turkije tot de lekkere kebabs uit het Oosten zal u zeker een onvergetelijke culinaire uitstap beleven.

k4

5. De badcultuur

De Turkse baden zijn waarschijnlijk de meest opwindende en geliefde tradities van de Turkse cultuur. De “hamam” is een Ottomaanse variatie van het stoombad, u kan het zich voorstellen als een natte versie van de sauna. Een hamam bezoeken is wat op de top van uw lijst moet staan wanneer u Turkije bezoekt.

k5

6. De bazaar

De bazaars van Turkije zijn het erfgoed van de Ottomaanse cultuur van de voorbije eeuwen. Er zijn vele bazaars te vinden over heel Turkije en deze zijn het best bekend voor hun aanbod in exotische kruiden, juwelen en Turkse tapijten. De meest bezochte is de Grote Bazaar van Istanbul.

k6

7. De Egeïsche en Mediterrane kustlijn

Turkije heeft de bekendste Mediterrane en Egeïsche Zee ressorts en steden in de provincies Izmir, Mugla en Antalya. Er zijn 383 verschillende stranden, 21 havens en 13 jachthavens.

k7

8. Ephesus

Ephesus is één van de meest bekende sites van het Romeinse rijk. De overblijfselen van de geboorteplaats van deze oude Turks-Romeinse beschaving bevinden zich in de Turkse provincie van Izmir, in de streek van Ephesus of Efes in het Turks en wordt gezien als de meest bezienswaardige plek van de wereld om Romeinse overblijfselen te bezichtigen.

k8

9. Betaalbare vakanties

Een vakantie in Turkije is vriendelijker voor uw portemonnee in vergelijking tot andere bestemmingen in Europa. De prijzen voor Turkije en voornamelijk buiten seizoen, zijn bijzonder aantrekkelijk voor hun die goed willen reizen, maar aan een goede prijs. Zelfs in hoogseizoen is Turkije nog altijd beduidend goedkoper dan andere vakantiebestemmingen.

10_d

10. De Turkse Riviera

Terwijl er overal op de aarde een riviera is, is die van Turkije één van diegene die werkelijk de titel verdient. Varen op de Turkse Riviera wordt de “Blauwe Reis” genoemd. Deze bijnaam heeft ze verkregen door de Turkse schrijver Halicarnasus die de term introduceerde in de Turkse literatuur om zijn liefde uit te drukken voor de levendige blauwe Turkse zeeën.

 

SAILING ON A TRADITIONAL GULET IS THE PERFECT WAY TO ENJOY THE SUMMER WITH YOUR LOVED ONES ON THE SEA AND UNDER THE SUN. FOR THOSE WHO WANT TO FEEL THE LUXURY OF SAILING ON THE TURKISH RIVIERA AND SOAK UP THE SUN AND SEA, TURKEY OFFERS AN AMAZING BLUE VOYAGE ON A TRADITIONAL GULET