Toeristen in Antalya

Tussen 1 januari en 19 augustus dit jaar bezochten al 1,08 miljoen buitenlanders de badplaats Antalya. Het gaat vooral om Oekraïners: bijna 300.000.

Na hervatting van het internationale vliegverkeer probeerde de stad zich op de kaart te zetten als een veilige bestemming met weinig risico op besmetting met COVID-19.

Naast Oekraïners kwamen er nog toeristen uit 30 andere landen naar de badstad, waaronder ook 281.000 Russen, 221.000 Duitsers en 85.000 Britten.

Recep Yavuz

Recep Yavuz, voorzitter van de werkgroep Toerisme van de stad, vertelde aan de pers dat de coronacrisis een heel moeilijke periode is voor het Turkse toerisme.

Vooral negatieve reisadviezen maken die de moeilijkste periode in de geschiedenis. Net als in andere populaire bestemmingen zoals Mallorca, Noord—Spanje, Frankrijk, Kroatië en Bulgarije, was het in Antalya ook bijzonder rustig door coronamaatregelen.

Volgens Yavuz is de huidige interesse in de badstad een teken dat het certificaat voor veilig toerisme van de overheid in Antalya betere resultaten heeft opgeleverd dan in andere regio’s.

Foto: toeristen op de luchthaven van Antalya, 20 augustus 2020.

Vorig jaar bezocht een recordaantal van 15,5 miljoen mensen uit 193 landen Antalya. Dat blijkt uit cijfers van de provinciale toeristische dienst.

Volgens gegevens van de Wereldorganisatie voor Toerisme uit 2019, is Turkije wereldwijd de 6de populairste toeristische bestemming, en genereert de Turkse toeristische sector 12% van de Turkse economie.

Qua inkomen uit toerisme staat het land op de 14de plaats. De Turkse statistische dienst Türkstat berekende dat er vorig jaar 34,52 miljard dollar binnenkwam uit toerisme.

Daarvoor zorgden bijna 52 miljoen buitenlanders, een stijging van 13,7% ten opzichte van 2018. Van die buitenlanders was 13,8% van Turkse oorsprong.

K.L.

(Bron: Sabah)