De Duitse inwoners van Alanya in Turkije willen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de aanhoudende spanningen tussen Duitsland en Turkije. Er wonen ongeveer 10.000 Duitsers in het district . Een aantal onder hen zijn in contact gekomen met Anadolu Agency om hun standpunt te uiten betreffende de aanhoudende crisis tussen de twee naties.

Petra Erika Kastner, die onlangs een huis kocht in de regio, zei dat ze deze plaats verkoos omwille van de gezondheidstoestand van haar man en het beter klimaat.

Klimaat en gezondheid

Kastner zei dat ze een zeer vreedzaam en gelukkig leven leidt in Turkije en dat de relaties tussen Turkije en Duitsland dit nooit zullen beïnvloeden. “Onze eerste reden was het klimaat en onze gezondheid, maar eens we aankwamen en zagen hoe warm en vriendelijk de mensen waren, waren we helemaal verkocht,” zei ze. “De sfeer is er heerlijk en totaal niet wat men ons vertelde. In tegenstelling, we zijn hier zeer gelukkig en zullen weldra de Turkse nationaliteit aanvragen.”

Ze was van mening dat er in Duitsland fel wordt overdreven. De 63 jarige gepensioneerde echtgenoot van Petra, Helmut Manfred Kastner, zei dat ze in het verleden vier keer op vakantie zijn geweest in Turkije en dat ze het telkens meer en meer naar hun zin hadden. Uiteindelijk besloten ze te settelen in het land.

Duitsland overdrijft

Nadat hij de inwoners en het klimaat prees, zei hij dat enkel de verslechterde relatie tussen Turkije en Duitsland wat teleurstellend is. Ook hij is van mening dat Duitsland op veel vlakken heeft overdreven.

“We houden veel van de Turken en de Turken houden veel van ons. We zijn gek op het huis dat we hier hebben gekocht en zijn zeer gelukkig. Ik adviseer de politici om samen te gaan zitten zodat ze hun geschillen op een logische en rationele manier kunnen uitpraten. Enkel zo kunnen we onze vriendschap voor eeuwig behouden.

Sabah