In chronologische volgorde: Naz Durakoğlu, Özge Güzelsu en Didem Nişancı

Drie Turks-Amerikaanse vrouwen zullen deel uitmaken van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden, die op 20 januari is aangetreden.

Didem Nişancı, voormalig hoofd van overheidsbeleid voor Bloomberg LP, wordt de stafchef van Janet Yellen, de nieuwe minister van Financiën. Nişancı werkte vier jaar als stafchef bij de U.S. Securities and Exchange Commission tijdens de Obama-regering, waar ze onder meer fungeerde als hoofd liaison van het Witte Huis.

Zij was ook personeelsdirecteur van de Senaatscommissie voor bankwezen, huisvesting en stedelijke aangelegenheden, verzekeringen en investeringen, onder meer tijdens de nasleep van de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009.

Tweede Turks-Amerikaanse

De tweede Turks-Amerikaanse die voor de regering Biden werkt, is Özge Güzelsu, een advocaat die is aangesteld als plaatsvervangend juridisch hoofdadviseur van het ministerie van Defensie.

De tweede Turks-Amerikaanse die voor de regering Biden werkt, is Özge Güzelsu, een advocaat die is aangesteld als juridisch hoofdadviseur van het ministerie van Defensie.

Özge Güzelsu, die eerder als advocaat werkte in Californië en later zetelde in de Militaire Commissie van de Senaat, is afgestudeerd aan zowel Harvard als Stanford, 2 toonaangevende universiteiten.

Naz Durakoğlu werd de eerste Turks-Amerikaanse topfunctionaris in de geschiedenis van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze is verkozen tot senior ondersecretaris voor betrekkingen met het Congres.

Durakoğlu diende tussen 2015 en 2017 als senior-adviseur van Victoria Nuland, onderminister van Buitenlandse Zaken voor Europese en Euraziatische zaken in de regering-Obama.

Hurriyet

O.A.