Turkije's Diyanet Stichting begint met verkoop luxe gebedsobjecten

De Stichting Directoraat Religieuze Zaken (Diyanet) van Turkije is begonnen met de verkoop van luxe gebedsartikelen zoals gebedsmatten van 3.500 lira, meldde het dagblad Sözcü op 27 oktober.

Turkije’s Religieuze Zaken Directoraat (Diyanet) Stichting is begonnen met de verkoop van religieuze objecten op hun website, met de prijs van een gebedsmatje beginnend bij een schokkende 3.500 Turkse Lira, meldde het dagblad Sözcü op 27 oktober.

De stichting verkoopt gebedsmatjes voor 3.500 lira, terwijl waterkruiken en glazen worden verkocht voor 2.000 lira en een klein moskee-figuurtje wordt verkocht voor 1.200 lira.

Diyanet biedt het gebedskleedje aan in de kleuren rood, crème, marineblauw en blauw, en belooft de consument dat er binnen 30 tot 40 dagen een nieuw exemplaar wordt geproduceerd als de gewenste kleur niet op voorraad is.

“Gebedskleedjes zijn geladen met de symboliek van heilige ruimten,” aldus de stichting op haar website.

Een set gebedskleden wordt op de website verkocht voor tussen de 1.050 en 2.100 lira, wat tot woede van het publiek heeft geleid over de kloof tussen de prijzen van de goederen en de koopkracht van het publiek.

Bron: Turkse media