BLOG Nobbe – Didim is een district in de provincie Aydın en tevens een stad met dezelfde naam. Didim is één van de mooiste steden van de Egeïsche regio en een opkomende vakantieplaats in Turkije. 

Didim betovert de bezoekers met zijn natuurschoon en archeologische vindplaatsen. De geschiedenis van Didim gaat terug naar 8.000 jaar voor Christus. Diverse historische gebouwen vindt u verspreid over de stad. De visserij is naast de landbouw (tarwe en katoenvelden) een belangrijke bron van inkomsten. U moet zeker de lokale gerechten waar zeevruchten in zijn verwerkt proberen, uw smaakpapillen zullen verrukt reageren. 

Foto: Didyma was in de Oudheid een Grieks heiligdom en een bekende orakelplaats van de god Apollon in de buurt van de stad Milete aan de westkust van Klein-Azië. Het heiligdom wordt ook wel het Didymaion genoemd. (Wikipedia)

Didim fascineert haar bezoekers met een azuurblauwe zee en gouden stranden en een heerlijke Egeïsche keuken. Didim staat sinds de oudheid in de schijnwerpers, maar heeft haar natuurlijke schoonheid nooit verloren. De tempel van Apollo die teruggaat tot de oudheid is één van de belangrijkste bepalende kenmerken van de stad. Gevestigd in Dydima dat werd beschouwd als heilige grond, diende deze fascinerende tempel als een centrum van de profetie.

Milete

Een andere oude stad in Didim is Milete, opgericht 2.000 jaar voor Christus. Milete werd later één van de belangrijkste kuststeden. Diverse andere historische hoogtepunten kunnen worden bezocht in deze regio. In het museum van Milete, kunt u de geschiedenis van de regio verkennen vanuit een breder perspectief. Priëne is een oude nederzetting in de buurt van deze stad. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw voor Christus, is Priëne de thuisbasis van tal van oude structuren zoals de tempels van Demeter, Athena, Zeus en Egypte en het huis van Alexander de Grote en de Byzantijnse kerk.


Gelegen aan de kust van de azuurblauwe Egeïsche Zee, kent Didim ook diverse gouden stranden. De stranden van Altınkum en Akbük nodigen u uit om van de zee en de zon te genieten. Een schilderachtig landschap omringd met olijf- en pijnbomen en natuurlijke wonderen zoals het meer van Bafa, is Didim tegelijkertijd de habitat van talrijke vogelsoorten.

Didim is één van de centra waar u de meeste verse zeevruchten en de beste olijfolie kunt vinden. Dankzij het milde klimaat, kunt u zelfs in de wintermaanden watersporten en duiken.

Het internationale olijven festival wordt gehouden in oktober, dient tot de bevordering en behoud van de olijfbomen, één van de belangrijkste natuurlijke bronnen van de provincie. Vanaf het vliegveld van Izmir bereikt u Didim en Aydin met de bus of huurauto.

Ik wens u een prettige reis naar het hart van de natuur, waar u eigenlijk uw volgende vakantie in Turkije zou moeten doorbrengen.

BLOG Nobbe