Mesut Özil

De FIFPRO, een internationale spelersvakbond, heeft eergisteren met afschuw gereageerd op de lancering van de Super League door twaalf Europese topclubs.

Die maakten zondagavond bekend door te gaan met hun plannen. De FIFPRO is allerminst een voorstander en wijst erop dat de oprichting dramatische gevolgen kan hebben voor de sport.

De aankondiging op zondagavond leek voor een ware aardverschuiving in het internationale voetbal te zorgen: twaalf van de beste voetbalclubs ter wereld willen straks hun midweekse, eigen, zo goed als afgesloten competitie beginnen.

Het door velen als gedrocht bestempelde idee luistert naar de naam Super League. Maar tegenstanders zorgden er al meteen voor dat er in de volksmond zal worden gesproken over Money League.

Ook Mesut Özil stuurde een boodschap de wereld in.

“Kinderen groeien op met de droom om het WK en de Champions League te winnen, niet een Super League. Het plezier van topwedstrijden is dat ze maar één of twee keer per jaar plaatsvinden, niet elke week. Dit is echt heel moeilijk te begrijpen voor alle voetbalfans die er zijn”, aldus de middenvelder van Fenerbahçe.

Ozil grapte later dat de Turkse SuperLig de enige Super League is…

Mesut Özil investeert in voetbalclub

Voormalig Duits international Mesut Özil wordt mede-eigenaar van de Mexicaanse voetbalclub Necaxa.

Volgens Sportico wil de speler van Fenerbahçe samen met onderen anderen de Amerikaanse actrice Eva Longoria vijftig procent van de aandelen van de hekkensluiter van de Liga MX overnemen.

Bron: Turkse media