Een boer, uit de centraal gelegen provincie Çorum in Turkije, heeft een 2000 jaar oud beeldje uit de Romeinse tijd gevonden toen hij in het veld aan het werken was, zo meldde een rapport vorige week.

De onbekende boer ontdekte het beeldje van de Griekse god Hermes bijna zes maanden geleden, meldde het İhlas News Agency (İHA).

Na de ontdekking overhandigde de man het beeldje aan het Archeologisch Museum van Çorum, waar het werd gerenoveerd en aan de collectie van het museum werd toegevoegd.

Boer werd beloond

Volgens het rapport werd de boer later beloond in overeenstemming met de Turkse Wet inzake de Bescherming van Culturele en Natuurlijke Rijkdommen, die gericht is op het voorkomen van smokkel van historische artefacten en het behoud van culturele rijkdommen.

De directeur van het Çorum Museum, Önder İpek, zei dat mensen af ​​en toe verscheidene oude artefacten naar het museum brengen nadat ze deze bij toeval hebben gevonden tijdens het werken op het veld of tijdens een picknick.

Burgers

“Burgers overhandigen soms de voorwerpen die ze tegenkomen. Wanneer ze deze naar het museum brengen, worden ze beloond met een betaling van onze regering om zo smokkel te voorkomen. We moedigen onze burgers aan om elk historische artefact dat ze tegenkomen naar het museum te brengen,” zei İpek.

Hermes staat bekend als de oude Griekse god van de handel, de reizigers, de rijkdom en de dieven.

Sabah