De beroemde Turkse acteur Erkan Kolçak Köstengil is professioneel keeper geworden in Nederland nadat hij Turkije had verlaten toen de bekende TV-serie Çukur, waarin hij acteerde, eindigde.

“Het was mijn kinderdroom om keeper te worden,” zei Köstengil.

Çukur, dat voor het eerst werd uitgezonden op 23 oktober 2017, eindigde op 7 juni na 131 afleveringen in vier seizoenen.

De 38-jarige acteur, bekend van het spelen van het personage van Salih Koçovalı in de tv-serie, begon in Nederland aan een nieuw leven als profvoetballer.

Bij het tekenen van een professioneel contract met een team, Amsterdam Gençlerbirliği, schreef Köstengil: “Nieuw team, nieuwe thuis en een nieuwe familie” op zijn sociale media accounts.

Hij bedankte in zijn bericht ook de voorzitter van de amateurclub, die in 1982 werd opgericht door Turkse immigranten in het land.

De acteur, die in 1983 in de noordwestelijke provincie Bursa werd geboren, speelde in het professionele team van zijn geboortestad, Bursaspor, toen hij op de middelbare school zat. Hij is getrouwd met Cansu Tosun, een 33-jarige Turks-Duitse actrice.

Bron: Hürriyet