De beroemde Hollywood-acteur Robert De Niro, die in Istanbul inspecties kwam verrichten in zijn restaurant Nobu, prees de dichtstbevolkte provincie van Turkije en zei dat hij op een dag zou overwegen een film in de metropool op te nemen.

In antwoord op een verwante vraag vergeleek De Niro Istanboel met New York.

“Voor New York zeggen sommigen: ‘Er zijn hier miljoenen mensen en miljoenen levensverhalen die op het witte doek kunnen worden vastgelegd.’ Het is hetzelfde voor Istanboel.”

De 78-jarige tweevoudig Academy Awards-winnaar stelde echter een voorwaarde en zei dat “het script goed geschreven moet zijn.”

Op de vraag of het zijn eerste keer in Istanbul was, maakte hij een opmerking over zijn herinneringen in de stad twee decennia geleden.

“Ik kwam hier 20 jaar geleden. Zeer interessante stad die continenten verbindt. Het was enorm groot. Ik herinner me dat ik een taxi nam. We gingen en gingen, de wegen leken niet te eindigen,” zei de Niro lachend en voegde eraan toe: “Terwijl ik vloog, keek ik vanuit het vliegtuig naar beneden. De stad is groter geworden.”

Hij benadrukte dat hij verbaasd was over de Grand Bazaar, zei hij: “Ik herinner me dat ik dineerde in een restaurant aan het water waar ik heerlijk at.”

De Grand Bazaar, gebouwd in 1455, is een van de grootste en oudste overdekte bazaars van Istanboel met 61 straten en meer dan 4.000 winkels op een totale oppervlakte van 31.000 vierkante meter.

“Er gaan hier veel verhalen de ronde, natuurlijk zoals overal elders. Deze stad heeft veel magie,” zei hij.

Hij zei dat zijn favoriete plek in de stad de tapijtenbazaar is en dat hij zijn dochter daar mee naar toe wil nemen.

Dagelijks bezoeken tussen 250.000 en 400.000 mensen de 567 jaar oude bezienswaardigheid.

De Niro kwam naar Istanbul op een eendaagse reis op 26 juni met zijn twee zakenpartners, de Japanse chef Nobu Matsuhisa en producer Meir Teper.

Hij opende het eerste Nobu restaurant, genoemd naar zijn zakenpartner, de Japanse chef-kok, in 1994.

Nu zijn er 51 Nobu restaurants over de hele wereld, waaronder twee in Turkije, een in Istanbul en de andere in het Egeïsche toeristische centrum Bodrum.

Bron: Sabah