EK 2020 (België - Denemarken)

Zondagavond (18 uur) neemt Zwitserland het in de derde en laatste groepsmatch van het EK op tegen Turkije.

“Op het eerste gezicht geen belangrijke match, maar toch kunnen de Belgen maar beter supporteren voor de Zwitsers,” klinkt het in België.

De Rode Duivels worden zo goed als zeker groepswinnaar. En dus spelen de Belgen hun achtste finale op zondag 27 juni tegen een beste derde uit groep A, D, E of F.

Máár: als groep A geen beste derde aflevert, dan is er een grote kans dat België in de volgende ronde de derde uit groep F treffen: Duitsland, Portugal of Frankrijk.

Tenzij Hongarije een van die toplanden kan verrassen.

In groep A zitten Italië (6 punten), Wales (4 punten), Zwitserland (1 punt) en Turkije (0 punten). Die laatste twee kijken elkaar zondagavond in de ogen.

Bij een gelijkspel is Zwitserland derde met slechts 2 punten, waardoor groep A hoogstwaarschijnlijk geen beste derde zal voortbrengen. Als Turkije met een klein verschil wint, is dat wellicht ook niet het geval.

Geen beste derde van groep A in de achtste finales? Dan kunnen de Rode Duivels enkel de ‘groep des doods’ vermijden als die groep zelf geen beste derde aflevert.

Die kans is relatief klein, zeker aangezien vier van de zes beste derdes doorgaan.

Duitsland, Portugal of Frankrijk in de volgende ronde? ‘t Zou de tabelhelft van de Rode Duivels (België) nog een stuk zwaarder maken.

Want in de kwartfinales staat Italië te wachten.

“Zondagavond supporteren dus, voor Xherdan Shaqiri en z’n landgenoten,” klinkt het in de Belgische pers.

Bron: Belgische media