Een onderzoek is gestart naar een spandoek waarop president Recep Tayyip Erdoğan afgebeeld stond tijdens een bijeenkomst van de aanhangers van de verbannen terreurorganisatie (PKK) in de Zwitserse hoofdstad Bern.

Onderzoek naar het spandoek, waarop “Kill Erdoğan” stond en een foto van een geweer gericht naar zijn slaap, is gestart in zowel Turkije als Zwitserland, nadat Ankara er hevig tegen reageerde.

Aanhangers van de PKK, evenals van het verbannen Revolutionair Volksbevrijdingsleger (DHKP-C) en de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), namen deel aan de betoging voor het Federaal Parlementsgebouw, dat gelegen is op het Parlementair Plein in Bern.

Onderzoek

Het Bureau voor Terreur en Georganiseerde Misdaad van het kantoor van de openbare hoofdaanklager van Istanboel heeft een onderzoek gelanceerd naar het spandoek, en een bevel werd gegeven aan de politie om de verantwoordelijken te identificeren. Het onderzoek werd gelanceerd op beschuldiging van “het maken van propaganda voor een terroristische organisatie”, “lidmaatschap van een terroristische organisatie” en “het beledigen van de president”.

Een ander onderzoek werd gelanceerd in Zwitserland door het kantoor van de Openbare Aanklager van Bern-Mittelland. De woordvoerder van de politie van het Kanton Bern, Dominik Jaggi, zei dat het onderzoek werd geopend voor “het openlijk oproepen van misdaad en geweld”.

Hurriyet