De wereldberoemde Britse acteur en radiopresentator Larry Lamb en zijn zoon, radio- en tv-presentator George Lamb, zullen de Turkse geschiedenis, archeologie en cultuur laten zien in een tv-show. Dat meldt persbureau Anadolu.

Lamb, bekend om zijn rol in de tv-serie Eastenders, zal samen met zijn zoon een programma maken voor het Travel Channel. Dat blijkt uit een verklaring van het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme.

Tijdens het productieproces heeft een team van tien personen 24 dagen lang beelden opgenomen in Turkije. Het tv-programma, genaamd ‘Turkey: A to B’ zal bestaan uit ​​zes afleveringen en een aantal iconische en toeristische plaatsen uit Turkije introduceren, zoals de oude stad van Efeze in Izmir, de zwembaden van Cleopatra in Pamukkale, de antieke stad Phaselis in Antalya , luchtballonvaarten in Cappadocië en de citadel van Ankara.

Het programma, dat vermoedelijke de Turkse toeristische sector zal stimuleren, zal in het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Europa en Afrika te zien zijn in het kader van een akkoord tussen het ministerie en Travel Channel, dat 61,4 miljoen abonnees heeft en programma’s uitzendt in 22 verschillende talen in 74 landen, voegde het ministerie eraan toe.

In de verklaring werd niet gezegd wanneer de eerste aflevering zal worden uitgezonden.

Hurriyet