De partijleider van de İyi Parti, Meral Akşener, heeft eerder gezegd dat de partij goed op weg is om gerechtigheid, de superioriteit van wet en democratie tot stand te brengen, eraan toevoegend dat “dit de reden is waarom ze bang voor ons zijn”.

Verkiezingen zullen worden gehouden “in 2019 of eerder, maar ik verwacht een verkiezing op 15 juli 2018. Als de verkiezingen dan plaatsvinden, kan je wat er vandaag gebeurt met twee vermenigvuldigen en dat is het Turkije waarmee je te maken zult krijgen. Als je zegt: ‘Ik wil de [echte] waarde van de hazelnoten krijgen die ik heb geproduceerd,’ zal je geschopt en gearresteerd worden”, zei Akşener, die ongeveer 5000 mensen toesprak op het Atatürk-plein in de provincie Trabzon in de Zwarte Zeeregio.

Als je zegt ‘we willen dat de hazelnoten van Trabzon een groot merk worden’, word je gearresteerd. We zijn begonnen met ‘nee’ tegen dit alles te zeggen, om gerechtigheid, de superioriteit van wet en democratie tot stand te brengen. Daarom zijn ze bang voor ons”, zei ze.

Akşener, die ooit een afgevaardigde van de nationalistische oppositiepartij MHP was, kondigde de oprichting van de İyi Parti aan op 25 oktober 2017.

In haar eerste toespraak tot haar volgelingen heeft Akşener verklaard dat zij van mening is dat de Turkse democratie ‘in gevaar’ is en dat de İyi Parti een vrije samenleving wil en de problemen van het Turkse gerechtssysteem wil oplossen.