De Turkse wetenschapster Duygu Sağ is in Frankrijk bekroond met de ‘L’Oreal-UNESCO for Women in Science International Rising Talents’ prijs van 2018.

Tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van de UNESCO in Parijs op 22 maart, werd de 37-jarige wetenschapster geëerd voor haar werk in “het in gang zetten van het immuunsysteem om kanker te bestrijden”, zei de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO).

“Met de kennis die we momenteel hebben, is het niet mogelijk om kanker morgen te verslaan. Maar we kunnen morgen iets ontdekken dat alles kan veranderen, dit is waarom ik hoop heb. We kunnen morgen iets ontdekken en daardoor kunnen er volledig verschillende deuren worden geopend. Mijn droom is een wereld zonder kanker, en ik geloof dat dit op een dag zal gebeuren,” zei Sağ tijdens de ceremonie.

“Eigenlijk hebben we in ons lichaam een ​​leger met een zeer sterke strategische kant en kunnen we vechten tegen kanker, maar de wapens van onze soldaten zijn reeds ingenomen. Met immunotherapie geven we onze immuuncellen, dat wil zeggen de soldaten van ons leger, hun wapens terug. Ik heb persoonlijk de pijn van kanker doorstaan,” voegde Sağ eraan toe, die haar vader verloor aan maligne lymfoom en haar grootmoeder en tante aan eierstokkanker.

Hurriyet