Mehmet Başaran, voorzitter van de oppositiepartij İYİ (Goede Partij) in de zuidelijke provincie Antalya, heeft bekendgemaakt dat 412 mensen zich bij hun partij hebben aangesloten nadat zij hun lidmaatschap van de regerende AKP hadden opgezegd.

Mehmet Başaran, voorzitter van de oppositiepartij İYİ (Goede) Partij in de zuidelijke provincie Antalya, heeft aangekondigd dat 412 mensen lid zijn geworden van hun partij nadat zij de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) hebben verlaten.

Onder de 412 mensen was Mehmet Tayfur, die ontslag nam als vice-voorzitter van de jeugdafdeling van het AKP-district Kepez.

Een ceremonie werd gehouden op het kantoor van de İYİ Partij in Antalya, waar badges werden gegeven aan de nieuwe leden.

Başaran zei tijdens de ceremonie dat de İYİ Partij de macht zou overnemen bij de komende verkiezingen van 2023 onder leiding van Meral Akşener.

“We lopen schouder aan schouder naar de macht met onze natie onder leiding van Meral Akşener, met de sporen van onze Republiek in onze ziel, en met de woorden van onze [Mustafa Kemal] Atatürk in ons hart.”

Onlangs hebben nog eens 100 mensen in Antalya hun lidmaatschap van de AKP opgezegd. Onder hen was ook Emre Afacan, die de AKP had voorgedragen als burgemeester van Antalya’s Döşemealtı district tijdens de lokale verkiezingen van 2019.

Volgens recente enquêtes is de steun van de AKP duidelijk aan het dalen, terwijl de populariteit van de İYİ Partij aan het stijgen is.

Bron: Turkse media